Visita privada el Museo Nacional de Cerámica con un coloquio, acompañado de una selección de dulces locales.

María Teresa Ricart, Carolina Soler i Mónica Sales

Museo Nacional de Cerámica / Patrimoni comestible. Una història de dolços i de les seues rebosteres

19 de febrer, de 18:00 a 20:00h (PLACES EXHAURIDES)

Reservar

Entrada gratuïta.
Aforament de 25 pax. amb inscripció previa (les reserves s'obriran del 8 al 15 de febrer) reservas.mceramica@cultura.gob.es

L’objectiu de l’experiència «Patrimoni comestible. Una història de dolços i rebosteres» és recórrer amb el paladar la història i els orígens dels dolços populars de la Comunitat Valenciana a través del treball d’una selecció de rebosteres. 

 

L’acte, comissariat per la dissenyadora i historiadora Andrea Santamarina, se celebrarà al pati del Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries. La celebració consistix en una visita privada al museu, centrada en els objectes ceràmics per a la taula, que continua amb un col·loqui acompanyat d’una selecció de dolços locals. Tant els assistents com els organitzadors s’asseuran en una única taula per tal de compartir esta celebració de manera solidària.  

 

L’acte s’acompanyarà amb el diàleg entre la comissària i una sèrie de rebosteres i d’expertes en diversos àmbits, que valoraran la preservació d’un coneixement ancestral i, fins i tot, dels ingredients d’este conjunt de receptes històriques, i analitzaran com estan vinculats amb el mateix territori i amb els objectes per a la taula. Uns objectes reveladors dels hàbits i els costums a l’hora de menjar.  En el diàleg participaran María Teresa Ricart (Tòfones Martínez), Carolina Soler (Healthy Cakes), Mónica Sales Sánchez (La Rosa de Jericó) i Ana Tevisan (Ceramista/ Ceràmica de cistelleria)

 

L’objectiu és reivindicar la importància que té el menjar com a cultura (pel que fa a la producció, l’elaboració, la presentació i la representació) i el reflex de totes aquelles dones anònimes que preserven cada dia el nostre receptari popular i el nostre patrimoni gastronòmic i terrisser tan ric.