Bombas Gens / Visita el celler medieval de Bombas Gens i participa en un tast de vins valencians acompanyat d’un aperitiu dissenyat per Ricard Camarena

18 i 25 de febrer, de 12:00 a 14:00h (PLACES EXHAURIDES)

Reservar

30€
Aforament de 30 pax. per dia amb inscripció previa

Esta visita és una oportunitat única per a descobrir el celler medieval que hi havia a l´alqueria Bombas Gens, a càrrec de l’arqueòloga Paloma Berrocal, directora de la seua excavació arqueològica. La rehabilitació del conjunt Bombas Gens va traure a la llum un celler de finals del segle XV. L’estança es conserva completa i ha permés la recuperació d’elements de gran valor arqueològic.

Durant la visita, podrem viure la sensació de submergir-nos en l’interior d’un celler subterrani construït al voltant de l’any 1500, i contemplar-ne els elements originals: els murs, la volta de rajola, els bancs correguts, la basseta per a arreplegar el most produït pel raïm xafat i una de les gerres recuperades. A banda del celler, també es conserven altres elements de l’alqueria com, per exemple, la llar de la cuina, una bassa circular per a xafar el raïm i un conjunt de paviments ben bonics de taulells blaus i blancs de l’estil de Manises de finals del segle XV. Estos vestigis arqueològics  relacionats amb l’activitat vinícola que es practicava en esta alqueria, es van descobrir durant les excavacions científiques que es van dur a terme a l’estiu del 2016. 

 

Quan acabe la visita, hi haurà un tast, patrocinat per Bodegas Cherubino, de tres vins valencians de les DO d’Utiel-Requena i València, acompanyat d’un aperitiu dissenyat per a l’ocasió pel xef dos estreles Michelin Ricard Camarena, un dels cuiners més creatius del panorama nacional. En esta experiència gastronòmica pretenem que els assistents, encara que no tinguen coneixements en el tast de vins, puguen seguir l’instint per a relacionar els vins amb diferents elements naturals (flors, fruites, fruita seca, espècies, etc.) que els descriuen.